Sunday, December 26, 2010

The beginning

Assalamualaikum..

hehe.. Cukup sopan aku kerana memulakannya dengan salam walaupun kebenarannya tidaklah begitu. Haa.. yamg kat atas tu.. tulah muka kau.. buat permulaan aku buat intro 'ala kadar' jela ye.. Plus, setakat ni xde pape lagi yang menarik untuk dikongsi selain aku rasa penat gembira. Kerana.. Akhirnya sebuah blog telah pun tercipta..

Sungguh Penat

 Assalamualaikum..

Secara jujurnya, aku mmg penat. Penat bekerja 5 hari di Jusco.

Kenapa 5 hari? kenapa sekejap sangat kan??
Well, dah dia nak 5 hari je.. Takkan nak mintak lebih-lebih lak? kunk sape pulak yang baik hati nak bayar gaji aku??? hahaha!

Hmm..mencabar jugak kerja kat situ.. Sampai sakit kaki,sakit tulang belakang dan segala-galanya sakit!
(tak kurang juga sakit hati) almaklumlah, customer kan macam2 perangai.

Hmm.. Takpelah..itu cerita yang dah lepas, and.. apa yang aku nak kongsikan ialah tentang kenakalanku meng-usha laki-laki yang tak mengerti apa-apa..

huarghahahahah!! (evil laugh)


Namun jauh disudut hati,
aku dah terasa daa..
JAHATNYA AKU..
actually, xde niat pun.. Aku macam sunyi sgt lately ni.. Dia selalu sangat sibuk.. Time nak manja2, lain pulak yang jadik.. Aku paham.. Dia sibuk. But could you please treat me like your girlfriend??

Huhu ;'(

Takpelah.. Boyfriend bukan segala-galanya.Sometimes i fell.. Better single. Bukan apa,sekarang ni aku tgah FOKUS pada pelajaran dan STPM pulak pada tahun hadapan..

Can you imagine if aku tak dapat pointer yg aku inginkan??? and the saddest part is..

i'm ended up my study for nothing!

;'( im crying already..

Sunday, December 19, 2010

BBQ

Salam sejahtera,

Hari ni.. Aku tak tahu.. Macamana nak describe perasaan aku..
Gembirakah aku??
Susahlaa nak ckp.. 
                                         
Bodo ek?? perasaan sendiri pun taktahu mcmana nak rasa ke?


 (n,n)

hmmm.. aku tak pernah bagi bunga kat laki.. Firsth time beb tadi..
Kat rumah kak Laila.. Siapakah gerangannya?? biarlah ia menjadi pengetahuan aku sendiri..

Well, tadi semuanya ok..
Tapi, ada 1 part yang buat aku hilang selera makan..

Aku benci lagu 'Baik-baik sayang!!'

Setibanya aku kat rumah kak Laila.. Aku terus sambar nasi. Laparlah katakan..
Hehe.. dgn tidak tahu malunya, aku memulakan suapan aku dgn 'bismillah' yg perlahan.


Mesti orang ingat aku makan tak baca doa kan?
hahahahahaha!


Lantak dioranglah, yang lapar sangat tu aku. Bukan mereka. Suasana yg dapat aku fokuskan di waktu itu ialah. Pilot sedang memasang 'sound sistem'nya untuk berkaraoke..

Dalam hati aku time tu berpendapat 


'sah-sah mamat ni kaki karaoke'


Mmg betul pun, pilot la org pertama yang menyanyi.. lepastu, baru Ayu.
Yang aku menyampah gila babeng tuu.. sebab, dia nyanyi lagu

'Baik-baik sayang' tuu laa..

itu satu hal, pastu. Boleh pulak budak-budak ni cakap, lagu ni khas untuk aku..

Nauzubillahh.. Fobia aku..
The true is i am a pathetic girl that denying my own feelings..
lagu itu mengingatkan aku pada insan yang pernah lukakan hati aku, that's why aku feeling je waktu makan. Sampai si toncet tu pun sound aku..
Aku teringat kat dia, dan aku geram. Kenapa mesti pilot ni yang nyanyi lagu ni.. Nak tutup telinga, kunk kecik hati pulak org tuu..

but,
the best part is..
he has a great voice!

Dan dialah.. gerangannya yang mendapat bunga dari aku.
Heee..